Gemeente Gooise Meren Bestuur

De gemeenteraad in tijden van coronacrisis

Door de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus kan de raad niet regulier vergaderen. Om die reden vergaderen wij digitaal. Ga naar het nieuwsoverzicht over de coronacrisis voor meer informatie. Dit nieuwsoverzicht wordt aangevuld.

Beerensteinerlaan en omgeving

De gemeente gaat in 2021 het gemengde rioolstelsel (regenwater én vuilwater) van de Beerensteinerlaan en omgeving vervangen door een gescheiden rioolstelsel. Deze werkzaamheden worden gecombineerd met een herinrichting van het gebied. Ook wordt de openbare ruimte heringericht als 30 km/u zone conform ‘duurzaam veilig’.

Informatie over werkzaamheden via nieuwsbrief en App

Aannemer Jos Scholman Infra voert de werkzaamheden in fasen uit vanaf 25 februari 2021. Via de nieuwsbrief en de App Beerensteinerlaan blijft u op de hoogte van de werkzaamheden. Download de App Beerensteinerlaan via de Appstore (Apple) of Playstore (Android).

Naast de App en de nieuwsbrief houden we u ook via deze pagina op de hoogte van de planning.

Stel uw vraag op vrijdag in de keet

Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u wekelijks op vrijdag tussen 10.00 en 11.00 uur naar het vragenuur komen in de keet. De keet staat op het kruispunt van de Nieuwe Spiegelstraat met de Nieuwe Hilversumseweg. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het dragen van een mondkapje binnen in de keet is verplicht.

Geen handhaving parkeervergunning, wel handhaving foutparkeren

Tijdens de werkzaamheden kan het voorkomen dat u niet op eigen terrein kunt parkeren. Daarom wordt er tijdens de uitvoering van het project niet gehandhaafd op een parkeervergunning binnen het projectgebied (JPG, 132 kB). Dit geldt tot het moment dat het project als gereed is opgeleverd. Binnen het projectgebied wordt wel gehandhaafd op foutparkeren. Zorg er dus voor dat de auto altijd op een officiële P-plek staat. Om extra parkeercapaciteit te creëren komt er achter café De Koperen Kraan (Herenstraat 53) een parkeerplaats. Deze parkeergelegenheid is rond eind mei klaar.

Planning en fasering

Het project heeft bij de start wat vertraging opgelopen. In de Herenstraat lagen veel kabels en leidingen die niet meer in gebruik zijn (onder ander van de oude cacaofabriek). Ook lag er een oude fundering en weg onder de huidige straat. We hebben het ontwerp moeten aanpassen omdat de werkelijke situatie van het rioolstelsel afweek van de tekening. We zijn gestart met het gedeelte van de Herenstraat die het meeste hinder geeft voor winkeliers. Op deze manier probeerden we de hinder zoveel mogelijk te clusteren in de periode dat winkels door coronamaatregelen gesloten waren.

Planning en fasering werkzaamheden Beerensteinerlaan (PDF, 130 kB)

Werkzaamheden andere partijen

Het nutsbedrijf Liander gas werkt in de Beerensteinerlaan, Beerensteinerhof en Melkweg. Ook zijn er door andere nutsbedrijven werkzaamheden voor het plaatsen van de ondergrondse afvalcontainers.

Het proces is in deze fase:

  1. 1pre-initiatief
  2. 2initiatief
  3. 3definitie
  4. 4ontwerp
  5. 5voorbereiding
  6. 6realisatie
  7. 7nazorg

Uitleg over de fases .

Alle documenten

Fase 4 - ontwerp

Overige informatie

Fase 2 - initiatief

Overige informatie