Gemeente Gooise Meren Bestuur

Spoor Naarden en Bussum

In de periode tussen 2018 en 2020 zijn er verschillende spoorprojecten in de omgeving van Naarden en Bussum. ProRail werkt in opdracht van de Provincie Noord-Holland, gemeente Gooise Meren, Natuurmonumenten en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Naar verwachting is het meeste werk in de 2e helft van 2019 klaar. Het zwaartepunt voor de werkzaamheden in 2019 ligt in de zomer.

23 dagen geen treinverkeer in augustus 2019

Van 3 tot en met 25 augustus 2019 is er geen treinverkeer tussen Hilversum en Weesp. Binnen deze periode is er ook 7 dagen tussen Weesp en Amsterdam Centraal geen treinverkeer mogelijk. Dat zorgt voor een moeilijkere bereikbaarheid van Schiphol in de zomervakantie periode.

Sporen Naarden-Bussum

Het spoor rondom station Naarden-Bussum is aan vernieuwing toe en gaat van 5 naar 2 sporen. Door minder sporen en nieuwe wissels is er minder kans op storingen. Minder sporen zorgt er ook voor dat u de spoorwegen prettiger kunt oversteken.

Voormeerpassage

Een onderdoorgang bij de Karnemelksloot in Naarden gaat 2 recreatiegebieden met elkaar verbinden. Fietsers en wandelaars kunnen het 'rondje Naardermeer' dan afmaken.

Faunapassages

Er komen nieuwe faunapassages, zodat dieren het spoor veilig kunnen oversteken.

Meer informatie

  • Meer over de aanpassingen aan het spoor op de website van ProRail
  • Meer over de Voormeerpassage en faunapassage op de website van de Provincie Noord-Holland

Deelproject van:

Het proces is in deze fase:

  1. 1 pre-initiatief
  2. 2 initiatief
  3. 3 definitie
  4. 4 ontwerp
  5. 5 voorbereiding
  6. 6 realisatie
  7. 7 nazorg

Uitleg over de fases.

Alle documenten