Gemeente Gooise Meren Bestuur

De gemeenteraad in tijden van de coronacrisis

Door de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus kan de raad niet op de reguliere wijze vergaderen, maar toch zullen er besluiten moeten worden genomen. Daarbij zal de inzet zijn dit zoveel als mogelijk via digitale weg te doen. Uiteraard altijd binnen de geldende beperkende maatregelen genomen en in het belang van ieders gezondheid. Meer informatie lees je in dit nieuwsbericht. Dit nieuwsbericht wordt aangevuld.

Samenstelling gemeenteraad

In de gemeenteraad van Gooise Meren zitten 31 raadsleden. Zij nemen de besluiten voor de gemeente. Als inwoner van Gooise Meren kiest u de raadsleden bij de gemeenteraadsverkiezingen. Deze verkiezingen worden elke 4 jaar gehouden. De volgende gemeenteraadsverkiezingen zijn in 2022. De burgemeester zit de gemeenteraadsvergaderingen voor. De griffie ondersteunt de gemeenteraad in haar werk.

Meer weten over een raadslid? Klik op de partijnaam. Een e-mail naar alle raadsleden sturen? Dat kan. Mail naar raadsleden@raadgooisemeren.nl.

Fracties

De fracties in de gemeenteraad zijn: VVD (7 zetels), D66 (4 zetels), Goois Democratisch Platform (4 zetels), Hart voor BNM (4 zetels), GroenLinks (3 zetels), PvdA (3 zetels), CDA (3 zetels), A.vanderschaaf-E.nuij (2 zetels) en ChristenUnie (1 zetel).