Gemeente Gooise Meren Bestuur

De gemeenteraad in tijden van coronacrisis

Door de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus kan de raad niet regulier vergaderen. Om die reden vergaderen wij digitaal. Ga naar het nieuwsoverzicht over de coronacrisis voor meer informatie. Dit nieuwsoverzicht wordt aangevuld.

Bredius

Het Brediusterrein in Muiden is in ontwikkeling. De ruimte wordt ingericht voor sport en wonen. Er komen 4 sportvelden, een oefenveld en een sporthal. Aan de rand komen 90 woningen (waarvan 50 sociale huur). Er liggen nu 2 voetbalvelden en een tijdelijke accommodatie voor SC Muiden. Begin september 2020 zijn de 2 hockeyvelden klaar. Ook is de entree vanaf de Maxisweg dan gereed en het parkeerterrein bij het sportcomplex. De aanbesteding van de sporthal vindt binnenkort plaats. Om de extra woningen te kunnen ontwikkelen wordt het bestemmingsplan herzien (daarin staat nu dat er maximaal 50 woningen en een groot hotel zijn toegestaan). Het bestemmingsplan ligt vanaf eind september 2020 ter inzage. De groene zone tussen de sportvelden en de wijk het Karveel inmiddels gerealiseerd samen met het groen aan de zuidzijde.

Webinar over ontwerpbestemmingsplan Bredius Muiden op 20 oktober 2020

Op het Brediusterrein komen naast de reeds aangelegde sportvelden nog een sporthal en 90 woningen. Om de woningen te kunnen realiseren is een wijziging van het huidige bestemmingsplan nodig. In een online webinar op dinsdag 20 oktober 2020 wordt uitgelegd wat er in het ontwerpbestemmingsplan staat en wordt het ontwerp beeldkwaliteitsplan (PDF, 6 MB) toegelicht.

Aanmelden voor webinar

Het online webinar wordt gehouden via Zoom. U kunt dit volgen op uw telefoon, tablet, laptop of pc. Een account aanmaken op Zoom is niet nodig. Het webinar begint om 19.00 en duurt maximaal 1 uur. Bij aanmelding voor het webinar kunt u vragen stellen en tijdens het webinar via de Q&A functie. Na afloop kunt u het webinar terugkijken.

Meld u aan voor het webinar op 20 oktober 2020.

Bestemmingsplan voor 90 woningen

In het ontwerpbestemmingsplan worden de regels voor de toegestane bebouwing en inrichting openbare ruimte omschreven en uitgelegd. In het beeldkwaliteitsplan is een streefbeeld aangegeven en wat de kwalitatieve stedenbouwkundige richtlijnen zijn. Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp beeldkwaliteitsplan liggen vanaf 3e week oktober 2020 voor 6 weken ter inzage.

Het proces is in deze fase:

  1. 1pre-initiatief
  2. 2initiatief
  3. 3definitie
  4. 4ontwerp
  5. 5voorbereiding
  6. 6realisatie
  7. 7nazorg

Uitleg over de fases.

Alle documenten

Fase 6 - realisatie

Actuele documenten

Fase 5 - voorbereiding

Overige informatie

Fase 4 - ontwerp

Vastgestelde documenten

Fase 3 - definitie

Vastgestelde documenten

Fase 2 - initiatief