logo Gemeente Gooise Meren Bestuur

Bredius

Het Brediusterrein in Muiden is in ontwikkeling. De ruimte wordt ingericht voor sport en wonen. Er komen 4 sportvelden, een oefenveld en aan de rand 90 woningen (waarvan 50 sociale huur). Er liggen nu 2 voetbalvelden en 2 hockeyvelden en er staat een tijdelijke accommodatie voor SC Muiden. De sporthal is in aanbouw en de verwachting is dat deze in december 2022 klaar is. De huidige tijdelijke accommodatie krijgt dan een tijdelijk derde leven bij een andere voetbalclub in Amsterdam. De nieuwe entree vanaf de Maxisweg, het parkeerterrein en de groene zone rondom het sportcomplex zijn al enkele jaren geleden aangelegd. Om extra woningen te kunnen ontwikkelen is het bestemmingsplan aangepast. Dit bestemmingsplan is in 2021 vastgesteld en na een beroepsprocedure in 2022 onherroepelijk vastgesteld. Na een  aanbesteding is Slokker Vastgoed gekozen als partij om de 90 woningen te gaan realiseren. Zij doen dit in samenwerking met woningcorporaties Het Gooi en Omstreken en Dudok Wonen. De verwachting is dat in 2025 het totale plan klaar is.

Gemeente selecteert Slokker Vastgoed om 90 betaalbare circulaire houten woningen op Brediusterrein Muiden te bouwen

Dinsdag 5 juli 2022 heeft wethouder Alexander Luijten samen met Arjan de Vries van Slokker Vastgoed de koop- en realisatieovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van 90 woningen op het Brediusterrein in Muiden. Het winnende plan ‘De Wandeling’ heeft als thema ‘samen gezond, gelukkig en betaalbaar wonen’ en is een ontwikkeling van Slokker Vastgoed in samenwerking met woningcorporaties Het Gooi en Omstreken en Dudok Wonen. Het is het eerste plan in Gooise Meren voor betaalbare woningen waarbij circulaire houtbouw wordt toegepast.

Eerste plan in Gooise Meren voor betaalbare circulaire houten woningbouw

Alle woningen zijn gebaseerd op het CoCo Wood concept: het circulaire houten woonconcept van Slokker Vastgoed dat zij realiseert met haar partner Ekowood. Het casco is volledig van hout en de gevels van de verschillende blokken bestaan uit een circulaire stenen plint met daarboven een houten gevelbekleding in bamboe of grenen. De woningen hebben niet alleen een zeer lage CO2 footprint, maar ook zijn de woningen demontabel én gewoon prettig en gezond om in te wonen. Het Gooi en Omstreken en Dudok Wonen nemen samen 65 woningen af, waarvan 50 in de sociale huur en 15 in de middenhuur. De overige 25 woningen zijn koopwoningen.

Sfeerbeelden woningen Bredius  Muiden (PDF, 28 MB)

Voorrang en oplevering

Inwoners die een sociale huurwoning in Gooise Meren achterlaten krijgen voorrang bij de koop van een woning of huur van een middendure woning. De verkoop van de koopwoningen start naar verwachting begin 2023. De verwachte oplevering zal in 2025 zijn.

Op de hoogte blijven? Meldt u aan op www.brediusmuiden.nl

Bestemmingsplan onherroepelijk vastgesteld

Bekijk het vastgestelde bestemmingsplan Bredius  op ruimtelijkeplannen.nl.

Het proces is in deze fase:

  1. 1pre-initiatief
  2. 2initiatief
  3. 3definitie
  4. 4ontwerp
  5. 5voorbereiding
  6. 6realisatie
  7. 7nazorg

Uitleg over de fases.

Alle documenten

Fase 5 - voorbereiding

Overige informatie

Fase 4 - ontwerp

Vastgestelde documenten

Fase 3 - definitie

Vastgestelde documenten

Fase 2 - initiatief