Noodopvang vluchtelingen Rijksweg 81 Naarden

De gemeente wil meewerken aan het verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om een noodopvanglocatie te openen op Rijksweg 81 in Naarden (JPG, 392 kB), ook bekend als de Witte Toren. Het gaat om een noodopvanglocatie voor maximaal 150 personen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u aan voor onze nieuwsbrief. Deze versturen we via e-mail als er nieuws is over de noodopvang van asielzoekers in Gooise Meren.

Deze projectpagina werken we steeds bij.

Noodopvang in Gooise Meren

Lees meer over de volgende onderwerpen:

Vragen, ideeën en zorgen

Tot aan de opening van de locatie kunt u met uw vragen of zorgen terecht bij de gemeente. Dit kan via het contactformulier of 035 207 00 00.

Als u wilt helpen

Op opvanglocaties zijn vaak vrijwilligers actief. Het COA is erg blij met initiatieven vanuit inwoners, bedrijven en organisaties.

Heeft u ideeën of wilt u een bijdrage leveren? Wij waarderen uw hulp zeer. Geef uw aanbod, interesse of ideeën door via het contactformulier of 035 207 00 00. Dan zorgen wij dat het op de goede plek terechtkomt.

2 klankbordgroepen

Er zijn 2 klankbordgroepen:

  • 1 klankbordgroep met direct omwonenden
  • 1 klankbordgroep met bewoners van de wijk Keverdijk, Thijssepark en Vierhoven (KTV)

Met deze klankbordgroepen zijn we in gesprek. En hebben we een rondgang door de omgeving van de noodopvanglocatie gemaakt. Om informatie op te halen voor het maken van het veiligheidsplan.

Planning

  • Vanaf juli 2024: Veiligheidsplan opstellen
  • Vanaf juli 2024: Eisen gedoogbeschikking uitwerken
  • Datum opvang asielzoekers uitgesteld tot veiligheidsplan klaar is