Gemeente Gooise Meren Bestuur

De gemeenteraad in tijden van coronacrisis

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan vergadert de gemeenteraad digitaal. Bekijk het nieuwsoverzicht over de coronacrisis voor meer informatie. Dit nieuwsoverzicht wordt aangevuld.

Westbatterijpark

Vlakbij de Westbatterij in De Krijgsman komt een waterrijk park. In het park is recreatie mogelijk. Het ontwerp bestaat uit 3 zones. Een zone met bloemen en grassen. Een grasveld waarop je kunt spelen en eventueel evenementen kunt houden. De 3e zone is een avontuurlijk gebiedje met een kabelbaan. Er komen ook bankjes. Rondom het park is water. Bruggetjes geven toegang tot het park. Het park is autovrij en zal niet bereikbaar zijn voor bootjes vanuit De Krijgsman.

Zie ook dekrijgsmanmuiden.nl

Definitief nieuwe plek skatebaan Muiden

Vorige maand legde de gemeente de aanleg van de skatebaan in het Westbatterijpark stil omdat er twijfel ontstond over de aangewezen plek en startte onderzoek naar een nieuwe plek. Het onderzoek is afgerond en de bouw van de skatebaan kan nu definitief doorgaan op een plek die noordelijker ligt en daarmee verder weg van de huizen. Begin september wordt de bouw hervat en de oplevering is eind oktober verwacht. De skaters die een petitie startten en extra geld inzamelden om de skatebaan te realiseren zijn blij met de nieuwe plek.

Geluidsonderzoek

Een buurtbewoner tipte de gemeente over de situatie van een skatebaan in Middelburg. Die baan moest na aanhoudende bezwaren van omwonenden na een rechterlijke uitspraak worden verwijderd vanwege overschrijding van geluidsnormen bij het gebruik. De gemeente heeft daarom geluidsonderzoek laten doen naar de geluidsproductie van de skateboards die neerklappen op de baan in combinatie met de afstand tot de huizen.. Dit gaf aan dat een afstand van 80 meter tot woningen geen overschrijding van geluidsnormen geeft. De nieuwe plek voldoet hieraan.

Skatebaan mooi weggewerkt in het landschap

De skatebaan komt in het noordelijk deel van het park. Daar wordt de baan in het landschap ingegraven en ingezaaid. De baan steekt nauwelijks boven de oorspronkelijke hoogte van het landschap uit. De skatebaan is te bereiken via de toegangen naar het binnen gebied van het park, via de dam, bruggen of via een trekpontje. Bij het trekpontje worden fietsenrekken geplaatst. De oorspronkelijke plek van de skatebaan wordt afgewerkt en ingezaaid met gras.

Deelproject van:

Het proces is in deze fase:

  1. 1pre-initiatief
  2. 2initiatief
  3. 3definitie
  4. 4ontwerp
  5. 5voorbereiding
  6. 6realisatie
  7. 7nazorg

Uitleg over de fases .

Alle documenten

Fase 4 - ontwerp

Vastgestelde documenten