Westbatterijpark

Vlakbij de Westbatterij aan de rand van de nieuwe woonwijk De Krijgsman komt het Westbatterijpark. Het gebied is ongeveer 2 ha groot (zo groot als 3 voetbalvelden). Verschillende paden leiden naar het park en zoveel mogelijk bestaande bomen blijven behouden. Langs het water komt een wandelboulevard met houten zitelementen en een jeu de boules plek. Aan de zuidzijde een veld om te voetballen of basketballen en ruimte om te klimmen en klauteren. Een markante brug doorkruist het park in de richting van de Westbatterij die ook toegang geeft naar een grasveld en de skatebaan. Met een trekpontje over het water is de skatebaan ook bereikbaar. Aan de noordzijde is ruimte voor een gezamenlijke tuin. Het park is autovrij en is niet bereikbaar voor bootjes vanuit De Krijgsman. Bekijk het filmpje over de aanleg van het Westbatterijpark.

Zie ook dekrijgsmanmuiden.nl

Werkzaamheden speelveld Westbatterijpark Muiden

Vanaf maandag 8 mei 2023 zijn er werkzaamheden aan het kunstgrasspeelveld in het Westbatterijpark in Muiden. De werkzaamheden duren ongeveer 5 werkdagen. Het speelveld is in deze periode niet te gebruiken.

Skatepark West in Westbatterijpark Muiden klaar

Skatepark West in het Westbatterijpark in Muiden is een feit. In mei 2022 vond de keuring plaats. De jongeren bereiden de opening van het skatepark op 2 juli 2022 van 13.00 tot 17.00 uur voor onder begeleiding van STAD Gooi. De skatebaan was een grote wens van jongeren uit Muiden. Max, Thomas en Freddie, 3 fanatieke skaters uit Muiden verzamelden in 2020 zo’n 1000 handtekeningen. De gemeente maakte geld vrij en vond samen met KNSF Vastgoed een geschikte locatie in het Westbatterijpark. De jongeren vulden het budget aan met een crowdfundingsactie en subsidies.

Westbatterijpark verbinding oud en nieuw Muiden

Het Westbatterijpark wordt een park voor alle Muidenaren en bevindt zich op een bijzondere plek grenzend aan de Krijgsman aan de ene kant en de Westbatterij aan het IJmeer aan de andere kant. Door deze ligging verbindt het park straks het oude en nieuwe Muiden. Daarnaast is de skatebaan een voorziening voor de jeugd van heel Muiden. Naast de skatebaan komen in dit park meer sport- en spelvoorzieningen zoals een voetbal-/basketbalveld, klimtoren en schommels omringd door bomen. In het participatieproces zijn verschillende verbeteringen in het ontwerp aangebracht.

Het park is voor het grootste deel klaar. Het gras is ingezaaid. Wat nog volgt zijn de overige speeltoestellen en de verlichting.

Deelproject van:

Het proces is in deze fase:

  1. 1pre-initiatief
  2. 2initiatief
  3. 3definitie
  4. 4ontwerp
  5. 5voorbereiding
  6. 6realisatie
  7. 7nazorg

Uitleg over de fases.

Alle documenten

Fase 4 - ontwerp

Vastgestelde documenten