Gemeente Gooise Meren Bestuur

De gemeenteraad in tijden van coronacrisis

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan vergadert de gemeenteraad digitaal. Bekijk het nieuwsoverzicht over de coronacrisis voor meer informatie. Dit nieuwsoverzicht wordt aangevuld.

Westbatterijpark

Vlakbij de Westbatterij aan de rand van de nieuwe woonwijk De Krijgsman komt het Westbatterijpark. Het gebied is ongeveer 2 ha groot (zo groot als 3 voetbalvelden). Verschillende paden leiden naar het park en zoveel mogelijk bestaande bomen blijven behouden. Langs het water komt een wandelboulevard met houten zitelementen en een jeu de boules plek. Aan de zuidzijde een veld om te voetballen of basketballen en ruimte om te klimmen en klauteren. Een markante brug doorkruist het park in de richting van de Westbatterij die ook toegang geeft naar een grasveld en de skatebaan. Met een trekpontje over het water is de skatebaan ook bereikbaar. Aan de noordzijde is ruimte voor een gezamenlijke tuin. Het park is autovrij en is niet bereikbaar voor bootjes vanuit De Krijgsman. Bekijk het filmpje over de aanleg van het Westbatterijpark.

Zie ook dekrijgsmanmuiden.nl

Skatepark en voetbalveld voorjaar 2022 in gebruik

Het skatepark dat in het Westbatterijpark komt kan vanaf het voorjaar 2022 gebruikt worden. De skatebaan is al aangelegd, maar skaters moeten nog even wachten om het te kunnen gebruiken. Dat geldt ook voor het voetbalveld. De speellocaties kunnen nog niet worden gebruikt omdat er in het Westbatterijpark te veel werkzaamheden zijn. Hierdoor is het niet veilig en ook is de toegang door het park naar de skatebaan nog niet klaar.

De gemeente heeft samen met de Krijgsman gekeken of er mogelijkheden waren om de skatebaan eerder open te stellen, dat is helaas niet gelukt. Er is altijd een keuring nodig bij speelplekken en dus ook skatebanen. Onderdeel van de keuring is de toegang naar het park. Omdat dit nog niet klaar is kan de keuring ook nog niet plaatsvinden. Het gehele Westbatterijpark, inclusief de skatebaan en het voetbalveld, is nu bouwterrein en staat in de bouwhekken, je mag er dus niet op komen. Samen met de betrokken skaters uit Muiden wordt nagedacht over een gezellige opening in het voorjaar.

Deelproject van:

Het proces is in deze fase:

  1. 1pre-initiatief
  2. 2initiatief
  3. 3definitie
  4. 4ontwerp
  5. 5voorbereiding
  6. 6realisatie
  7. 7nazorg

Uitleg over de fases .

Alle documenten