logo Gemeente Gooise Meren Bestuur

Beerensteinerlaan en omgeving

De gemeente gaat in 2021 het gemengde rioolstelsel (regenwater én vuilwater) van de Beerensteinerlaan en omgeving vervangen door een gescheiden rioolstelsel. Deze werkzaamheden worden gecombineerd met een herinrichting van het gebied. Ook wordt de openbare ruimte heringericht als 30 km/u zone conform ‘duurzaam veilig’.

Werkzaamheden in januari 2022

De aannemer werkt vanaf maandag 3 januari 2022 in de Beerensteinerlaan ter hoogte van Beerensteinerlaan 23 tot en met 29, oftewel van splitsing Melkweg – Beerensteinerlaan tot aan splitsing Eikenlaan – Beerensteinerlaan. Deze werkzaamheden duren ongeveer 3 weken. Er zijn loopschotten in de straat voor voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand) zodat inwoners hun huis kunnen bereiken.

Parkeren op straat

Vanwege de werkzaamheden en transport vragen wij uvriendelijk om alle auto’s die in de Beerensteinerlaan geparkeerd staanvóór maandag 3 januari 07.00 uur te verplaatsen naar een parkeerplaats elders in de wijk. We snappen dat u hierdoor langer naar uw auto moet lopen en hopen dat u hier begrip voor heeft.

Parkeren zonder vergunning

Tijdens de werkzaamheden mag u ook zonder parkeervergunning in de wijk uw auto op een openbare parkeerplek parkeren. Let op, er wordt niet gehandhaafd op het in bezit zijn van een parkeervergunning, maar wel op parkeren binnen de parkeervakken.

Informatie over werkzaamheden via nieuwsbrief en App

Aannemer Jos Scholman Infra voert de werkzaamheden in fasen uit. Via de nieuwsbrief en de App Beerensteinerlaan blijft u op de hoogte van de werkzaamheden. Download de App Beerensteinerlaan via de Appstore (Apple) of Playstore (Android).

Naast de App en de nieuwsbrief houden we u ook via deze pagina op de hoogte van de planning.

Stel uw vraag op vrijdag in de keet

Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u wekelijks op vrijdag tussen 10.00 en 11.00 uur naar het vragenuur komen in de keet. De keet staat op het kruispunt van de Nieuwe Spiegelstraat met de Nieuwe Hilversumseweg. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Geen handhaving parkeervergunning, wel handhaving foutparkeren

Tijdens de werkzaamheden kan het voorkomen dat u niet op eigen terrein kunt parkeren. Daarom wordt er tijdens de uitvoering van het project niet gehandhaafd op een parkeervergunning binnen het projectgebied (JPG, 132 kB). Dit geldt tot het moment dat het project als gereed is opgeleverd. Binnen het projectgebied wordt wel gehandhaafd op foutparkeren. Zorg er dus voor dat de auto altijd op een officiële P-plek staat.

Om extra parkeercapaciteit te creëren is er achter café De Koperen Kraan (Herenstraat 53) tijdelijk een parkeerplaats opengesteld voor vergunninghouders. Het parkeerterrein achter de koperen kraan is in eerste instantie bedoeld voor winkelend publiek. Tijdens de werkzaamheden mogen vergunninghouders (gebied Bussum-West) hier ook gratis parkeren. Dit omdat zij door het werk niet altijd dicht bij hun woning kunnen parkeren.

Let op: Bewoners die normaal op eigen terrein parkeren en geen parkeervergunning hebben, mogen tijdens de werkzaamheden niet gratis op het parkeerterrein achter de Koperen Kraan parkeren. Zij mogen wel gratis parkeren in de andere straten binnen het projectgebied.

Het proces is in deze fase:

  1. 1pre-initiatief
  2. 2initiatief
  3. 3definitie
  4. 4ontwerp
  5. 5voorbereiding
  6. 6realisatie
  7. 7nazorg

Uitleg over de fases.

Alle documenten

Fase 4 - ontwerp

Overige informatie

Fase 2 - initiatief

Overige informatie