Beerensteinerlaan en omgeving

De gemeente heeft  het gemengde rioolstelsel (regenwater én vuilwater) van de Beerensteinerlaan en omgeving vervangen door een gescheiden rioolstelsel. Deze werkzaamheden zijn gecombineerd met een herinrichting van het gebied. De openbare ruimte is ingericht als 30 km/u zone conform ‘duurzaam veilig’. Ook het Rijk en de Provincie Noord-Holland vinden veilig verkeer belangrijk. Daarom hebben zij aan dit project een financiële bijdrage geleverd. Eind 2022 is het werk afgerond.

Informatie over werkzaamheden via nieuwsbrief en App

Aannemer Jos Scholman Infra voert de werkzaamheden in fasen uit. Via de nieuwsbrief en de App Beerensteinerlaan blijft u op de hoogte van de werkzaamheden. Download de App Beerensteinerlaan via de Appstore (Apple) of Playstore (Android).

Naast de App en de nieuwsbrief houden we u ook via deze pagina op de hoogte van de planning.

Stel uw vraag op vrijdag in de keet

Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u wekelijks op vrijdag tussen 10.00 en 11.00 uur naar het vragenuur komen in de keet. De keet staat op het kruispunt van de Nieuwe Spiegelstraat met de Nieuwe Hilversumseweg. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Geen handhaving parkeervergunning, wel handhaving foutparkeren

Tijdens de werkzaamheden kan het voorkomen dat u niet op eigen terrein kunt parkeren. Daarom wordt er tijdens de uitvoering van het project niet gehandhaafd op een parkeervergunning binnen het projectgebied (JPG, 132 kB). Dit geldt tot het moment dat het project als gereed is opgeleverd. Binnen het projectgebied wordt wel gehandhaafd op foutparkeren. Zorg er dus voor dat de auto altijd op een officiële P-plek staat.

Om extra parkeercapaciteit te creëren is er achter café De Koperen Kraan (Herenstraat 53) tijdelijk een parkeerplaats opengesteld voor vergunninghouders. Het parkeerterrein achter de koperen kraan is in eerste instantie bedoeld voor winkelend publiek. Tijdens de werkzaamheden mogen vergunninghouders (gebied Bussum-West) hier ook gratis parkeren. Dit omdat zij door het werk niet altijd dicht bij hun woning kunnen parkeren.

Let op: Bewoners die normaal op eigen terrein parkeren en geen parkeervergunning hebben, mogen tijdens de werkzaamheden niet gratis op het parkeerterrein achter de Koperen Kraan parkeren. Zij mogen wel gratis parkeren in de andere straten binnen het projectgebied.

Het proces is in deze fase:

  1. 1pre-initiatief
  2. 2initiatief
  3. 3definitie
  4. 4ontwerp
  5. 5voorbereiding
  6. 6realisatie
  7. 7nazorg

Uitleg over de fases.

Alle documenten

Fase 4 - ontwerp

Overige informatie

Fase 2 - initiatief

Overige informatie