Gemeente Gooise Meren Bestuur

De gemeenteraad in tijden van coronacrisis

Door de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus kan de raad niet regulier vergaderen. Om die reden vergaderen wij digitaal. Ga naar het nieuwsoverzicht over de coronacrisis voor meer informatie. Dit nieuwsoverzicht wordt aangevuld.

Beerensteinerlaan en omgeving

De gemeente gaat in 2021 het gemengde rioolstelsel (regenwater én vuilwater) van de Beerensteinerlaan en omgeving vervangen door een gescheiden rioolstelsel. Deze werkzaamheden worden gecombineerd met een herinrichting van het gebied. Ook wordt de openbare ruimte heringericht als 30 km/u zone conform ‘duurzaam veilig’.

Uitvoering werkzaamheden

Aannemer Jos Scholman Infra start 25 februari 2021 met de uitvoering. De aannemer gaat de werkzaamheden gefaseerd uitvoeren. Informatie hierover ontvangen betrokkenen per brief. Ook tijdens de werkzaamheden houdt de aannemer contact om mogelijke problemen zo veel mogelijk voor te zijn en de hinder daarmee zo veel mogelijk te bepreken. Via deze pagina houden we u van de voortgang op de hoogte.

Werkzaamheden andere partijen

De komende periode is het nutsbedrijf Liander rond de Beerensteinerlaan en omgeving bezig met het vervangen van gietijzeren gasleidingen en werkzaamheden aan elektraleidingen. Het vervangen van gietijzeren leidingen vindt de komende jaren door vrijwel heel Bussum en omstreken plaats. Ook het waterleidingbedrijf PWN gaat op een later moment wat vervangingswerkzaamheden uitvoeren. Deze werkzaamheden staan los van het project. U wordt daarover alleen door het betreffende nutsbedrijf geïnformeerd.

Het proces is in deze fase:

  1. 1pre-initiatief
  2. 2initiatief
  3. 3definitie
  4. 4ontwerp
  5. 5voorbereiding
  6. 6realisatie
  7. 7nazorg

Uitleg over de fases .

Alle documenten

Fase 4 - ontwerp

Overige informatie

Fase 2 - initiatief

Overige informatie