Brug Hooftlaan

De brug Hooftlaan in Bussum is aan vervanging toe. De brug verbindt de Brinklaan met de Hooftlaan en het bedrijventerrein de Nieuwe Vaart. De brug is aan het einde van zijn levensduur en de fundering gaat snel achteruit. De verwachting is dat we in het najaar van 2024 starten. 

Om de brug te vervangen moet deze volledig worden afgesloten. De verwachting is dat de afsluiting maximaal 1 maand duurt. In deze periode is er een omleiding voor het verkeer. We willen de hinder beperken. Daarom kiezen we voor een ontwerpvariant van de brug die in korte tijd uitgevoerd kan worden. 

Bekijk de locatie van de brug op de kaart

Planning

  • November 2023: bewonersbijeenkomst
  • September/oktober 2024: start werkzaamheden

Omleidingsroute verkeer

Het verkeer van en naar het bedrijventerrein De Nieuwe Vaart moet tijdens de werkzaamheden tijdelijk via de woonwijk rijden om de Brediusweg te bereiken. Hoe dit het beste kan en welke route dit wordt, zijn we aan het onderzoeken.

De veiligheid van bewoners en weggebruikers staat op de eerste plaats. Hier houden we rekening mee bij de keuze voor de omleiding. Ook treffen we verschillende maatregelen, zoals:

  •  Zo kort mogelijke uitvoeringsperiode, bijvoorbeeld door ontwerpkeuze van de brug die snel uit te voeren is
  •  Gesprekken met bedrijven om de hoeveelheid verkeer tijdens de uitvoering te verminderen
  • Veiligheidsmaatregelen (deze worden nog onderzocht)

Bewonersbijeenkomst

We organiseren een bewonersbijeenkomst. Woont u in de buurt? Dan ontvangt u hierover een brief. Tijdens deze bijeenkomst vertellen wij u meer over de veiligheidsmaatregelen en de aanpak. Ook krijgt u informatie over de omleidingsroute.

We staan ook open voor verbeteringen. Tijdens deze bijeenkomst denken we hier graag samen met u over na. De bijeenkomst vindt waarschijnlijk plaats in november 2023.