Gemeente Gooise Meren Bestuur

De gemeenteraad in tijden van coronacrisis

Door de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus kan de raad niet regulier vergaderen. Om die reden vergaderen wij digitaal. Ga naar het nieuwsoverzicht over de coronacrisis voor meer informatie. Dit nieuwsoverzicht wordt aangevuld.

Emmalocaties

Er komt een nieuwe invulling voor de voormalige locaties van de Koningin Emmaschool aan de Fortlaan en de Slochterenlaan. Samen met de buurt stellen we vast wat er op deze locaties nodig en wenselijk is. We gaan het bijvoorbeeld hebben over de hoeveelheid bebouwing, voor welke doelgroep, type en uitstraling, invulling van groen, spelen en ontmoeten. Het gezamenlijk gemaakte plan leggen we voor aan de gemeenteraad, die daarover een besluit neemt.

1e stap ontwikkeling Emmalocaties gezet

De voormalige locaties van de Koningin Emmaschool aan de Fortlaan en de Slochterenlaan (inclusief het speelveld) in Bussum krijgen een nieuwe invulling. Samen met de buurtbewoners stelt de gemeente vast wat er op deze locaties nodig en gewenst is. De gemeenteraad neemt in 2021 een besluit over de projectopdracht waaraan nu wordt gewerkt.

Rode draad bepaald

In september en oktober 2020 is de 1e stap gezet. Er deden ruim 120 mensen mee aan de ‘Druk-uw-stempel’-route. De bijeenkomsten leverden veel informatie op. Deze informatie staat in het document ‘De oogst van de ‘Druk-uw-stempel’-route’. Bekijk een impressie van de ‘Druk-uw-stempel’-route. De vervolgstap was om samen de rode draad te bepalen die de basis vormt voor de projectopdracht. Dit is gedaan op 8 december 2020 tijdens de online Rode Draad sessies. Hieraan deden zo’n 60 personen mee.

Meer informatie leest u in het online magazine op gooisemeren.nl/emmalocaties.

Nieuwsbrief

Via de digitale nieuwsbrief blijft u op de hoogte. Aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reageren

Stuur uw vraag, idee of suggestie naar emmalocaties@gooisemeren.nl.

Het proces is in deze fase:

  1. 1pre-initiatief
  2. 2initiatief
  3. 3definitie
  4. 4ontwerp
  5. 5voorbereiding
  6. 6realisatie
  7. 7nazorg

Uitleg over de fases .

Alle documenten

Fase 2 - initiatief

Actuele documenten

Vastgestelde documenten

Overige informatie