Kindcentrum De Meerstroom

Op het terrein van de gemeentewerf aan de Tesselschadelaan 47 komt Kindcentrum De Meerstroom. Het is de bedoeling dat er begin 2025 een nieuw, duurzaam en toekomstbestendig gebouw staat. Het gebouw heeft dan ruimte voor ongeveer 300 kinderen van OBS De Vinkenbaan en de Oranje Nassauschool en wordt gekoppeld aan SKBNM-locatie Villa Zeezicht.

Bestemmingsplan Kindcentrum De Meerstroom  vastgesteld

Op woensdag 20 september 2023 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan  vastgesteld. Omwonenden en belanghebbenden hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het bestemmingsplan. De raad heeft het geld voor de bouw in mei 2023 al beschikbaar gesteld. Hiermee is er nu groen licht voor de volgende stap.

Hiervoor worden de plannen verder uitgewerkt. Voor het ontwerp van het gebouw werkt architectenbureau Arons en Gelauff nauw samen met de school, de ouders en de leerlingen. Bij de uitwerking van de omgeving van de school wordt de buurt weer betrokken.

Werkzaamheden

Tegelijkertijd met het verder uitwerken van de plannen starten de voorbereidingen voor het selecteren van een aannemer. De oude gebouwen van de voormalige gemeentewerf zijn in augustus 2023 gesloopt. Over de werkzaamheden houden we steeds goed contact met de buurt.

Het proces is in deze fase:

  1. 1pre-initiatief
  2. 2initiatief
  3. 3definitie
  4. 4ontwerp
  5. 5voorbereiding
  6. 6realisatie
  7. 7nazorg

Uitleg over de fases.

Alle documenten

Fase 3 - definitie

Vastgestelde documenten