Stork-locatie

De Stork-locatie ligt aan de noordrand van het Rembrandtkwartier in Naarden. In dit project worden 42 woningen, een uni-locatie voor de Godelindeschool en een nieuw Wellantcollege gerealiseerd. Ook wordt de openbare ruimte opnieuw ingericht met onder andere een groen speelveld en een tiny forest. Het project Stork-locatie is een samenwerking tussen De Alliantie, het Wellantcollege en de gemeente. Op 12 oktober 2018 is de nieuwbouw Godelindeschool opgeleverd. Het Wellantcollege is na de zomervakantie 2019 in gebruik genomen. In november 2020 is gestart met de bouw van de 42 woningen. Deze zijn inmiddels opgeleverd. Het speelveld aan de Cobralaan is klaar en opent op 14 december 2022 officieel. De naam van het veld maken we dan bekend. Het tiny forest wordt eind 2022 geplant.

Opening speelveld Cobralaan op 14 december 2022

In de nieuwe buurt Buyten den Veste, op het voormalige ‘Storkterrein’ is een nieuw speelveld. De officiële opening is op woensdag 14 december 2022 om 14.00 uur. Omwonenden en vooral kinderen zijn van harte welkom. Tijdens de opening maken we de naam van het speelveld bekend.

Het speelveld is een resultaat uit het participatieproces van de nieuwe buurt. Vanwege de nieuwe woningen verdween het trapveldje uit de buurt. Het nieuwe speelveld vervangt het oude trapveld.

De kinderen in het Rembrandtpark en de kinderen van de nieuwe buurt Buyten den Veste, hebben meegedacht over de inrichting en over de naam.

De uitgangspunten voor het speelveld

 • Het is een speelveld, geen speeltuin, en vervangt het huidige speelveld, trapveldje
 • Leeftijdscategorie 4 tot en met 11 jaar
 • Het speelveld heeft een open karakter en daagt kinderen uit tot spelen, niet met speeltoestellen maar met natuurlijke elementen/materialen
 • Het speelveld is toegankelijk voor een ieder, ook voor kinderen met een beperking
 • Het speelveld moet veilig zijn en aan de door de gemeente daaraan gestelde vereisten voldoen
 • Het speelveld heeft een groene uitstraling

Speciale herinnering aan Julie Emma

Tijdens de kinderparticipatie voor de inrichting van het speelveld, kwam het idee uit de wijk om een herinnering te maken aan buurtgenootje Julie Emma Schaap. Zij is in 2021 overleden aan een ongeneeslijke hersentumor op 9-jarige leeftijd.

Julie Emma speelde graag met vrienden en vriendinnen op en rondom het speelveldje. Wij vonden een passende herinnering zo'n goed idee, dat we in overleg met de familie een herdenkingstegel op het speelveld plaatsen.

Tijdens de opening onthullen we de herdenkingstegel en staan we samen stil bij haar overlijden.

Het proces is in deze fase:

 1. 1pre-initiatief
 2. 2initiatief
 3. 3definitie
 4. 4ontwerp
 5. 5voorbereiding
 6. 6realisatie
 7. 7nazorg

Uitleg over de fases.

Alle documenten

Fase 4 - ontwerp

Vastgestelde documenten

Overige informatie

Fase 3 - definitie

Vastgestelde documenten

Overige informatie

Fase 2 - initiatief

Vastgestelde documenten

Overige informatie