Gemeente Gooise Meren Bestuur

De gemeenteraad in tijden van coronacrisis

Door de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus kan de raad niet regulier vergaderen. Om die reden vergaderen wij digitaal. Ga naar het nieuwsoverzicht over de coronacrisis voor meer informatie. Dit nieuwsoverzicht wordt aangevuld.

Volg de raadsvergadering of Politieke Avond live

Agenda - Politieke avond 16 oktober 2019

Van Eedenzaal - Comeniuszaal
20:00 - 23:00 uur

20:00 - 21:00
Comeniuszaal, Thema-uur I

Schootsvelden Muiden zuid (Mariahoeveweg)

Van Eedenzaal, Het Gesprek I

Revitalisering aula algemene begraafplaats Bussum

Download alle vergaderdocumenten
Bijeenkomsten
TijdLocatieOnderwerp
20:00 - 21:00Comeniuszaal

Schootsvelden Muiden zuid (Mariahoeveweg)

Thema-uur I

Tijdens dit Thema-uur worden de raadsleden geïnformeerd over de stand van zaken over het Gebiedsprogramma Verder met de Vesting Muiden en specifiek de deelprojecten in de schootsvelden van Muiden. Er is onder andere aandacht voor de procesaanpak en participatie bij het opstellen van de Nota van Uitgangspunten, het definitief ontwerp en de besluitvorming. Ook worden de raadsleden geïnformeerd over de inhoudelijke kaders voor het herstel van de Schootsvelden, het verleggen van de Mariahoeveweg en het herinrichten van parkeerplaats P2.

Van Eedenzaal

Revitalisering aula algemene begraafplaats Bussum

Het Gesprek I

Een aula op een begraafplaats speelt een belangrijke rol tijdens een uitvaart. De sfeer en de mogelijkheden die een aula biedt, bepalen mede het gevoel dat nabestaanden hebben van een begraafplaats. Dit geldt ook voor de aula op de oude begraafplaats van Bussum. In de door de raad vastgestelde Visie Buitenruimte staat dat de aula op begraafplaats Bussum aantrekkelijker moet worden gemaakt. Met het nieuwe ontwerp is de aula beter te gebruiken voor uitvaartdiensten en condoleances, maar ook voor bijvoorbeeld lezingen. Door deze aanpassingen wordt het weer een eigentijdse en duurzame voorziening die bijdraagt aan de kwaliteit van de begraafplaats. De gemeenteraadsleden gaan in gesprek over het voorstel en bepalen uiteindelijk of er inderdaad € 335.000,- wordt geïnvesteerd om de aula op te knappen.