Gemeente Gooise Meren Bestuur

De gemeenteraad in tijden van coronacrisis

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan vergadert de gemeenteraad digitaal. Bekijk het nieuwsoverzicht over de coronacrisis voor meer informatie. Dit nieuwsoverzicht wordt aangevuld.

Volg de raadsvergadering of Politieke Avond live

Agenda - Politieke Avond 27 mei 2020

Online
17:15 - 23:00 uur

17:15 - 18:15
Online , Het Gesprek I

Zienswijze Concept Regionale Energiestrategie Noord-Holland Zuid

19:30 - 20:30
Online , Het Gesprek II

Bestemmingsplan 'Stad Muiden - Weesperstraat 82'

20:45 - 21:45
Online , Het Gesprek III

Uitvoeringskrediet herinrichting stationsgebied Naarden-Bussum

22:00 - 23:00
Online , Het Gesprek IV

Koop- en realisatieovereenkomst Project Jan ter Gouwweg Naarden

Download alle vergaderdocumenten
Bijeenkomsten
TijdLocatieOnderwerp
17:15 - 18:15Online

Zienswijze Concept Regionale Energiestrategie Noord-Holland Zuid

Het Gesprek I

Hoe en waar kunnen we met zon en wind duurzame elektriciteit opwekken? Wat is hiervoor nodig? Welke warmtebronnen zijn er beschikbaar voor de warmtetransitie? De Regionale Energiestrategie (RES) beantwoordt deze vragen. De concept RES is de eerste stap in een proces van dertig jaar om de energietransitie in Nederland en de energieregio’s vorm te geven. De concept RES is daarom geen statisch eindresultaat, maar een eerste stap in een langjarig regionaal proces. De RES 1.0 komt in de tweede helft van 2021 op de agenda van de raad om vastgesteld te worden.

19:30 - 20:30Online

Bestemmingsplan 'Stad Muiden - Weesperstraat 82'

Het Gesprek II

Tussen de Weesperstraat en de Singelstraat in Muiden staat het oude stadscafé Gieling. Het huidige plan voorziet in de ontwikkeling van 6 grondgebonden woningen en de mogelijkheid om het bestaande horecapand om te zetten naar maximaal 2 wooneenheden indien de horecafunctie wordt beëindigd. Hierbij blijft het historische pand van het stadscafé aan de Weesperstraat 82 behouden. Enkel de achtergelegen bebouwing (zalen en aanbouwen) wordt gesloopt om plaats te maken voor de nieuwe woningen. Het bouwen van woningen is op basis van het huidige bestemmingsplan niet mogelijk, waardoor een herziening van het bestemmingsplan noodzakelijk is.

20:45 - 21:45Online

Uitvoeringskrediet herinrichting stationsgebied Naarden-Bussum

Het Gesprek III

Voor de voorbereidende werkzaamheden van de deelprojecten rond het stationsgebied Naarden-Bussum is op 20 november 2017 een voorbereidingskrediet van € 500.000 beschikbaar gesteld. Samen met de omwonenden en belanghebbenden is een plan ontwikkeld. In het raadsvoorstel worden de raadsleden gevraagd om een uitvoeringskrediet van € 1.610.000 beschikbaar te stellen voor de realisatie van de nieuwe westelijke entree van het station Naarden-Bussum en een uitvoeringskrediet van € 440.000 beschikbaar te stellen voor de uitvoering van rioleringswerkzaamheden in de Parallelweg.

22:00 - 23:00Online

Koop- en realisatieovereenkomst Project Jan ter Gouwweg Naarden

Het Gesprek IV

Onderwerpen