logo Gemeente Gooise Meren Bestuur

Amsterdamsestraatweg

De Amsterdamsestraatweg in Muiden is toe aan groot onderhoud. De straat krijgt nieuw asfalt en een nieuwe inrichting. Er komt woningbouw op het Brediusterrein. De woningen moeten bereikbaar worden. Dat gebeurt via de Amsterdamsestraatweg. In de planvorming voor de ontsluiting van De Krijgsman is gekozen voor de variant met een toekomstige busbaan via de Amsterdamstraatweg naar de Maxisweg. Start van de uitvoering verwachten we eind 2022.

Tot 1 mei reageren op nieuwe inrichting Amsterdamsestraatweg Muiden

Op 28 maart 2022 werd een informatiebijeenkomst gehouden over de plannen voor de nieuwe inrichting van de Amsterdamsestraatweg in Muiden. Aan de hand van een Voorlopig Ontwerp (PDF, 3 MB) werd toegelicht wat de nieuwe inrichting inhoudt. Tot 1 mei 2022 is er gelegenheid om te reageren op dit ontwerp.

Reageren op Voorlopig Ontwerp Amsterdamsestraatweg Muiden

De gemeente staat open voor reacties en gaat deze bestuderen. Aan de hand van een Reactienota geven we aan wat we met de reactie doen in de uitwerking naar een definitief ontwerp. Zodra dit klaar is, berichten we u daarover.

Verbeteren verkeersveiligheid

De weg is toe aan groot onderhoud en krijgt een nieuwe inrichting. Het verbeteren van de verkeersveiligheid op de Amsterdamsestraatweg is een belangrijk uitgangspunt bij de nieuwe inrichting. Daarbij hoort ook het verbeteren van de kruisingen met de loop- en fietsbruggen over de Muidertrekvaart. Het ontwerp van de nieuwe inrichting gaat daarom uit van een fietsstraat met het principe ‘auto’s te gast’. Ook zullen de toekomstige woningen op het Brediusterrein via de Amsterdamsestraatweg te bereiken zijn. Daarnaast zal buslijn 110 in de toekomst vanaf de Weesperstraat via de Amsterdamsestraatweg langs de sportvelden naar de Maxisweg en de P+R rijden en verder richting Weesp. De huidige halte bij de brandweerkazerne verplaatst dan naar het begin van de Amsterdamsestraatweg. Verder komen er 2 nieuwe bushaltes ter hoogte van de fietsbruggen.

Het proces is in deze fase:

  1. 1pre-initiatief
  2. 2initiatief
  3. 3definitie
  4. 4ontwerp
  5. 5voorbereiding
  6. 6realisatie
  7. 7nazorg

Uitleg over de fases.

Alle documenten