Gemeente Gooise Meren Bestuur

De gemeenteraad in tijden van coronacrisis

Door de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus kan de raad niet regulier vergaderen. Om die reden vergaderen wij digitaal. Ga naar het nieuwsoverzicht over de coronacrisis voor meer informatie. Dit nieuwsoverzicht wordt aangevuld.

Buitenruimte gemeentehuis

Na de verbouwing van het gemeentehuis is nu de omgeving van het gemeentehuis aan de beurt. De gemeente heeft veel informatie van inwoners, ondernemers, belangenbehartigers en andere belanghebbenden gekregen. In ontwerpsessies zijn de idee├źn verder uitgewerkt in 3 ontwerpen. Het voorlopig ontwerp is op 9 oktober 2019 vastgesteld. In mei 2020 is het definitief ontwerp vastgesteld.

Alle documenten

Gelijk met herinrichting plein gemeentehuis wateroverlast aanpakken

De nieuwe inrichting voor het plein voor het gemeentehuis laat langer op zich wachten. Er is gekeken naar de mogelijkheden om gelijktijdig de problemen met wateroverlast op straat bij heftige regenbuien aan te pakken. Dat onderzoek heeft tijd gekost. Nu is goed in kaart gebracht dat de werkzaamheden aan de riolering gecombineerd kunnen worden met de nieuwe inrichting van het plein. We verwachten dat de uitvoering in de 1e helft van 2021 is.

Nieuwsbericht 16 november 2020 - Gelijk met herinrichting plein gemeentehuis wateroverlast aanpakken

Nieuwsbericht 5 juni 2020 - Definitief ontwerp herinrichting buitenruimte vastgesteld

Het proces is in deze fase:

  1. 1pre-initiatief
  2. 2initiatief
  3. 3definitie
  4. 4ontwerp
  5. 5voorbereiding
  6. 6realisatie
  7. 7nazorg

Uitleg over de fases .