Skatebanen

De gemeente moedigt sporten en bewegen in de buitenlucht aan. Daarom vernieuwen we een aantal skatebanen in de gemeente. De reden voor de vernieuwing is dat de skatebanen oud zijn en niet meer voldoen aan de eisen van nu. In Bussum breiden we de skatebaan ook uit. De werkzaamheden duren tot juni 2024.

Planning

Skatebaan Bussum

Vanaf 30 januari 2024 start het vernieuwen en uitbreiden van de skatebaan aan de Ceintuurbaan in Bussum. De werkzaamheden duren ongeveer 3 maanden. In deze periode is het niet mogelijk om te skaten op de skatebaan.

We maken de baan van beton. Beton gaat langer mee en is fijner om op te skaten. De bestaande elementen komen terug in het nieuwe ontwerp, maar dan op een betere plaats. Er komen ook nieuwe elementen bij. Daarnaast breiden we de baan uit. Aan de westzijde komt een extra circuit met 2 ramps. Deze uitbreiding staat in verbinding met de bestaande baan. Zo kun je over een grotere afstand skaten. Dit is uitdagend en past goed bij de gevorderde skater.

Bekijk het ontwerp skatebaan Bussum (PDF, 2 MB).

Skatebaan Muiderberg

Vanaf maart 2024 vernieuwen we de skatebaan achter de Purperreiger in Muiderberg. De werkzaamheden duren ongeveer 3 maanden. In deze periode is de skatebaan afgesloten.

We verwijderen eerst de roestvrijstalen ramps. Over de asfaltvloer komt een nieuwe betonvloer. De nieuwe skate-elementen zijn van beton en zitten in de betonvloer.

Bekijk het ontwerp skatebaan Muiderberg (PDF, 110 kB).

Skatebaan Naarden

Vanaf begin mei 2024 vernieuwen we de skatebaan aan de Amersfoortsestraatweg in Naarden. Naast Sportcentrum De Lunet. De werkzaamheden duren ongeveer 3 tot 4 maanden. In deze periode is de skatebaan afgesloten. De parkeervakken die grenzen aan de skatebaan zijn dan ook niet beschikbaar. De aannemer heeft de parkeervakken namelijk nodig heeft voor het opslaan van de materialen.

We verwijderen eerst de roestvrijstalen elementen. De asfaltvloer blijft liggen. De nieuwe skatebaan bestaat vooral uit betonnen elementen. Over de asfaltvloer storten we een laag beton. Zo ontstaat er een fijne, naadloze betonnen skatebaan.

Bekijk het ontwerp skatebaan Naarden (PDF, 2 MB) op bladzijden 4, 5, 6 en 10.

Participatie

Skate On vernieuwt de skatebaan in opdracht van de gemeente. Skate On is gespecialiseerd in het ontwerpen en aanleggen van skatebanen. Skaters en jongerenwerkers uit Gooise Meren ontwierpen samen met Skate On de skatebanen.

Het proces is in deze fase:

  1. 1pre-initiatief
  2. 2initiatief
  3. 3definitie
  4. 4ontwerp
  5. 5voorbereiding
  6. 6realisatie
  7. 7nazorg

Uitleg over de fases.

Alle documenten

Fase 6 - realisatie

Overige informatie