Gemeente Gooise Meren Bestuur

De gemeenteraad in tijden van coronacrisis

Door de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus kan de raad niet regulier vergaderen. Om die reden vergaderen wij digitaal. Ga naar het nieuwsoverzicht over de coronacrisis voor meer informatie. Dit nieuwsoverzicht wordt aangevuld.

Toerit Bredius en De Krijgsman

Muiden krijgt een nieuwe toerit. De huidige toerit wordt geschikt gemaakt om de nieuwe ontwikkelingen in de omgeving zoals De Krijgsman en Bredius goed te kunnen ontsluiten. Er komen 3 nieuwe bruggen over de Muidertrekvaart. 2 bruggen voor langzaam verkeer en 1 brug voor auto's.

Nieuwe autobrug Krijgsman op 28 mei 2020 open voor autoverkeer

De nieuwe autobrug over de Muidertrekvaart die op 1 april 2020 is geplaatst, gaat op donderdagmiddag 28 mei 2020 open voor autoverkeer. De brug vormt de hoofdverbinding voor het autoverkeer van en naar de nieuwe wijk de Krijgsman in Muiden vanaf de Maxisweg.

De Maxisweg is opnieuw ingericht en er zijn verkeerslichten geplaatst. Aan de kant van Krijgsman is een rotonde aangelegd. De tijdelijke brug wordt vanaf donderdag verwijderd. De 'bypass' blijft nog in gebruik als bouwweg voor de bouwwerkzaamheden op het Brediusterrein.

Fietsers en voetgangers

Voetgangers en fietsers van en naar de Krijgsman, kunnen tot half juli 2020 alleen gebruik maken van de route Het Kruitpad/de wijk Noord-West. Het duurt namelijk nog tot half juli voordat de 2 bruggen voor fietsers en voetgangers open gaan. Er vinden nog werkzaamheden plaats aan het draaimechanische van de bruggen en aan de aansluiting/verbinding met aangrenzende wegen.

De autobrug is alleen voor gemotoriseerd verkeer ontworpen. Fietsers en voetgangers zijn niet toegestaan.

Bekijk het fimpje over het plaatsen van de brug.

Bekijk voor een impressie van de bruggen foto 1 en foto 2 en de website van architectenbureau Syb van Breda & Co.

Verbeteringen bereikbaarheid

Het werkgebied omvat naast de 3 bruggen ook de verbreding van de Maxisweg, de nieuwe afslag naar het sportpark Bredius en een voetpad langs het bestaande fietspad aan de Maxisweg van en naar het P+R-terrein. Daarnaast komen er verkeerslichten bij de afslag naar Bredius en naar de Krijgsman. Met deze aanpassingen is straks De Krijgsman goed bereikbaar voor inwoners. De verwachting is dat de werkzaamheden half juni 2020 klaar zijn. In het najaar is sportpark Bredius zowel per auto, fiets en lopend vanaf de Maxisweg bereikbaar. Dan is ook de parkeerplaats klaar. De hockeyvelden op Bredius zijn vanaf september 2020 in gebruik.

Deelproject van:

Het proces is in deze fase:

  1. 1pre-initiatief
  2. 2initiatief
  3. 3definitie
  4. 4ontwerp
  5. 5voorbereiding
  6. 6realisatie
  7. 7nazorg

Uitleg over de fases.

Alle documenten

Fase 6 - realisatie

Fase 5 - voorbereiding

Fase 4 - ontwerp

Vastgestelde documenten

Fase 3 - definitie

Vastgestelde documenten