Gemeente Gooise Meren Bestuur

De gemeenteraad in tijden van coronacrisis

Door de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus kan de raad niet regulier vergaderen. Om die reden vergaderen wij digitaal. Ga naar het nieuwsoverzicht over de coronacrisis voor meer informatie. Dit nieuwsoverzicht wordt aangevuld.

Westbatterijpark

Vlakbij de Westbatterij in De Krijgsman komt een waterrijk park. In het park is recreatie mogelijk. Het ontwerp bestaat uit 3 zones. Een zone met bloemen en grassen. Een grasveld waarop je kunt spelen en eventueel evenementen kunt houden. De 3e zone is een avontuurlijk gebiedje met een kabelbaan. Er komen ook bankjes. Rondom het park is water. Bruggetjes geven toegang tot het park. Het park is autovrij en zal niet bereikbaar zijn voor bootjes vanuit De Krijgsman.

Zie ook dekrijgsmanmuiden.nl

Geef uw reactie op het definitief ontwerp voor het Westbatterijpark

Op 30 juni 2020 heeft het projectteam De Krijgsman Muiden het aangepaste definitief ontwerp voor het Westbatterijpark (JPG, 11 MB) gepresenteerd. Tot en met 7 juli kunt u op het plan reageren.

Geef uw reactie op het definitief ontwerp voor het Westbatterijpark

Online webinar van 30 juni 2020 terugkijken

Aanpassingen plan

In 2018 startte het participatietraject over het voorlopig ontwerp. Bewoners, omwonenden, KNZRV, Stadsraad Muiden en andere belangstellenden droegen ideeën aan. Ook is met de jeugd gesproken en kwamen kinderen van de PC Hooftschool met creatieve ideeën. Bijzondere toevoegingen zijn: een omheind voetbal- en speelveldje voor de jeugd en een mogelijkheid voor een skatebaan. Ook is er veel aandacht voor veiligheid. Het gebied is nu onbegaanbaar maar wordt straks een prachtig park met verschillende recreatiemogelijkheden voor jong en oud. Het aan te leggen park is ongeveer 2 voetbalvelden groot en grenst aan de Westbatterij, het oude torenfort uit 1850.

Deelproject van:

Het proces is in deze fase:

  1. 1pre-initiatief
  2. 2initiatief
  3. 3definitie
  4. 4ontwerp
  5. 5voorbereiding
  6. 6realisatie
  7. 7nazorg

Uitleg over de fases.

Alle documenten

Fase 4 - ontwerp

Vastgestelde documenten