Gemeente Gooise Meren Bestuur

De gemeenteraad in tijden van coronacrisis

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan vergadert de gemeenteraad digitaal. Bekijk het nieuwsoverzicht over de coronacrisis voor meer informatie. Dit nieuwsoverzicht wordt aangevuld.

Eikenlaan Muiderberg

De Eikenlaan in Muiderberg krijgt in 2021 groot onderhoud. De werkzaamheden duren tot half november 2021.

Stand van zaken werkzaamheden Eikenlaan

De werkzaamheden in de Eikenlaan zijn in volle gang, de complete oplevering staat gepland voor half november 2021.

Brink tot aan Eikenlaan 32

Vanaf maandag 30 augustus 2021 begint aannemer Reimert met het aanbrengen van de bestrating in de rijweg. Dit werk duurt ongeveer 4 weken. De verwachting is dat eind september 2021 er dan weer door dit gedeelte gereden en ook weer geparkeerd kan worden, tot de kruising Paulinelaan. Hierna zijn er in dit gedeelte aanvullende werkzaamheden zoals het plaatsen van de verkeersborden. Dit heeft minimaal invloed op het verkeer.

Eikenlaan 34 tot aan de kruising Willemslaan / Pieter de Hooghlaan

De rioolwerkzaamheden zijn afgerond. Er is een start gemaakt met het aanbrengen van de warmteleiding. Na het aanbrengen van de warmteleiding wordt er opnieuw bestrating aangebracht. De verwachting is dat deze werkzaamheden eind oktober 2021 klaar zijn. Ook hier kan daarna weer gereden en geparkeerd worden. Hierna zijn er in dit gedeelte aanvullende werkzaamheden zoals het plaatsen van de verkeersborden. Dit heeft minimaal invloed op het verkeer.

Geen bussen door Muiderberg van 26 juli tot en met 30 september 2021

Eerder kondigden wij aan dat er een omleiding is ingesteld tot en met 24 september 2021. Door het uitlopen van werkzaamheden moet de bus een week langer omrijden. De omleiding geldt tot en met 30 september.

Er rijden geen bussen door Muiderberg van maandag 26 juli 2021 tot en met donderdag 30 september 2021 door werkzaamheden aan de riolering bij de kruising Willemslaan, Pieter de Hooghlaan en Eikenlaan in Muiderberg. De buslijnen 110 en 210 rijden om via de Googweg, Naarderstraatweg en IJsselmeerweg. U kunt in- en uitstappen bij een tijdelijke halte bij de kruising Googweg, Gerard Doulaan, Echolaan en bij de bushalte Muiderberg P+R aan de IJsselmeerweg nabij de A6.

Stel uw vraag over de bus aan Transdev (voorheen Connexion)

Bel voor vragen over de bus naar de klantenservice van Transdev op 0900 8686 of kijk op de website transdev.nl. De klantenservice is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 7.00 tot 20.00 uur.

Afkoppelen regenwater

De gemeente gaat in de Eikenlaan naast het bestaande vuilwaterriool een apart regenwaterriool aanleggen. Vuil afvalwater en het schonere regenwater blijven dan apart. Veel inwoners hebben gereageerd op de oproep om zonder kosten de woning aan te sluiten op dit gescheiden riool.

Definitief Onderhoudsplan Eikenlaan

Medio 2017 hebben wij een enquête uitgezet onder de bewoners van de Eikenlaan, op basis waarvan zorgvuldig is geanalyseerd wat hun wensen zijn. Met de resultaten daarvan hebben wij vervolgens een Voorlopig Onderhoudsplan uitgewerkt dat op 26 juni 2018 aan de bewoners is gepresenteerd. Ook daarop konden de bewoners weer reageren. Wij hebben diverse wensen en verzoeken kunnen honoreren; naar aanleiding van de ontvangen reacties hebben wij het plan aangepast naar een Definitief Onderhoudsplan.

Deelproject van:

Het proces is in deze fase:

  1. 1pre-initiatief
  2. 2initiatief
  3. 3definitie
  4. 4ontwerp
  5. 5voorbereiding
  6. 6realisatie
  7. 7nazorg

Uitleg over de fases .

Alle documenten

Fase 6 - realisatie

Overige informatie

Fase 3 - definitie