logo Gemeente Gooise Meren Bestuur

Verder met de Vesting Muiden

De Vesting Muiden is UNESCO werelderfgoed. We gaan haar nog verder ontwikkelen tot een aantrekkelijke plaats om te wonen en te bezoeken. Dat doen we via het programma ‘Verder met de Vesting Muiden’, dat uit 14 deelprojecten bestaat. We werken hierin samen met Regio Gooi en Vechtstreek, de provincie en Rijkswaterstaat. Doel is de versterking van de groene, recreatieve en cultuurhistorische waarden van Muiden. De vesting moet meer zichtbaar, herkenbaar en beleefbaar worden.

Samenwerking

In het project Verder met de Vesting Muiden werken gemeente Gooise Meren, de Regio Gooi en Vechtstreek, Rijkswaterstaat en provincie Noord-Holland intensief samen aan het behouden en versterken van de identiteit en leefomgeving van Muiden. Er wordt onder meer geïnvesteerd in het herstel van de vestingwallen, het terugbrengen van het open polderlandschap in de schootsvelden, het verbeteren van het aanzicht van de vesting en het realiseren van een groot natuurgebied met veel biodiversiteit.

Faunatunnel Maxisweg Muiden

Bij de Maxisweg in Muiden komt een faunatunnel. Door het verleggen van de snelweg A1 is op verschillende plekken ruimte ontstaan om natuurverbindingen en landschap te herstellen. Meer over de faunatunnel op de website van de Provincie Noord-Holland.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief Verder met de Vesting Muiden

Deelprojecten:

Het proces is in deze fase:

  1. 1pre-initiatief
  2. 2initiatief
  3. 3definitie
  4. 4ontwerp
  5. 5voorbereiding
  6. 6realisatie
  7. 7nazorg

Uitleg over de fases.